Informacije
Aktuelno
Arhiva vesti
Gljivarsko društvo
Izložbe
Pravilno sakupljanje
Kodeks za sakupljače
Praktične brošure
Karta okoline
Karta Divčibara
Forum
Linkovi
Dani gljiva
Karta Divčibara
Protekli Dani gljiva
O Divčibarama
Foto galerija
Info
Knjiga utisaka
Mapa sajta
Prijava
Pretraga
Kontakti

Protekli Dani gljiva
6-7. OKTOBAR 2007. Štampaj E-pošta
Ovogodišnja izložba Dani gljiva na valjevskim planinama je održana 6-og i 7-og oktobra u hotelu Maljen...
Detaljnije...
 
7-8. OKTOBAR 2006. Štampaj E-pošta
Približio se prvi vikend oktobra, tradicionalno vreme za izložbu Dani gljiva na Divčibarama. Valjalo je poći na put ali kiša je tog četvrtka, 5-og oktobra nemilosrdno lila čitavog dana.
No, može li kiša da spreči gljivare da pođu u druženje sa svojim mističnim, često skrivenim, livadskim i šumskim prijateljima - patuljcima (tj. gljivama)? Svakako ne! 

Detaljnije...
 
1-2. OKTOBAR 2005. Štampaj E-pošta

U subotu, 01.oktobra 2005. godine otvorena je deseta po redu izložba gljiva na valjevskim planinama. Može se reći da su loši vremenski uslovi, neprozirna magla i dosadna jesenja kiša koji su se smenjivali čitavog dana, omeli turiste da u većem broju posete ovu popularnu manifestaciju.

Detaljnije...
 
2-3.OKTOBAR 2004. Štampaj E-pošta
Prvi vikend oktobra ponovo je gljivarski osvanuo na Divčibarama u odmaralištu Stevan Filipović. Bilo je oko 170 vrsta gljiva, od kojih su neke prvi put viđene na ovoj izložbi, kao npr. Albatrellus ovinus, koji je donet sa Kopaonika. Predstavile su se uglavnom jesenje vrste. Kišno i hladno vreme je uticalo da mnoge od gljiva koje inače viđamo redovno na ovoj izložbi, ovoga puta izostanu. Tako ove godine nije bilo kneginje, Amanita caesarea, ali su zato muhare plenile svojom neobičnom lepotom.
Detaljnije...
 
5. OKTOBAR 2003. GODINE Štampaj E-pošta

Nezapamćeno suvo leto donelo je mršavu jesenju sezonu. Najatraktivnija izložba gljiva u Srbiji ostaće zapamćena po najmanjem broju vrsta koje su pronađene, od kada izložba uopšte i postoji. Zabaleženo ih je ukupno sedamdesetak.
Naravno, to nije sprečilo brojne ljubitelje valjevskih planina, gljivare amatere i ostale zaljubljenike u prirodu da dođu na druženje. Krenuli su već u četvrtak u gljivolov na razne lokacije po planini Maljen. Vodiči su bili ljudi iz ekipe koja je ove sezone učestvovala u determinaciji: Nebojša Lukić iz Kragujevca, Tomislav Gladanac iz Pančeva, Aleksandar Krapež iz Beograda, Andreja Tepavčević iz Novog Sada i članovi Gljivarskog društva Valjevo.

Detaljnije...
 
5-6. OKTOBAR 2002. GODINE Štampaj E-pošta
Tokom meseca avgusta na Dičibarama i okolnim nižim potezima, javile su se mnoge relativno retke vrste, uglavnom do sada ne viđene na izložbama. To je slučaj sa vrstom Aureoboletus gentilis Pulveroboletus cramesinus), koga je bilo veoma mnogo u Tometinom polju. Hladan i kišan oktobar doneo je tipične kasno-jesenje vrste gljiva. To je nešto po čemu će se ova izložba pamtiti.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 6 of 7

 

Gljive
O gljivama
Zaštićene gljive
Jestive gljive
Lekovite gljive
Otrovne gljive
Jela od gljiva
Foto galerija
ANKETA
Da li ste zadovoljni ovogodišnjim Danima gljiva
 
Vesti
Kako saznajemo u Valjevskom zdravstvenom centru u proteklih nedelju dana nije bilo trovanja gljivama.
 
Dragi posetioci, molimo vas da se, radi vaše bezbednosti, pri svojim determinacijama gljiva koje ste pronašli u prirodi, ne rukovodite samo opisima i slikama koje na sajtu možete pronaći. Pre nego što zaključite koju i kakvu gljivu ste pronašli, dakle, da li je ona jestiva ili ne, uključite se u rad nekog od gljivarskih društava kojih ima u gradovima širom Srbije i gde ćete dobiti odgovarajuću informaciju.
Za sada su to: Beograd (dva gljivarska društva), Valjevo, Banja Koviljača, Sremska Mitrovica, Novi Sad, Kragujevac, Lazarevac, Vrnjačka banja, Kruševac.
 
   
   
2008 © donewell