Informacije
Aktuelno
Arhiva vesti
Gljivarsko društvo
Izložbe
Pravilno sakupljanje
Kodeks za sakupljače
Praktične brošure
Karta okoline
Karta Divčibara
Forum
Linkovi
Dani gljiva
Karta Divčibara
Protekli Dani gljiva
O Divčibarama
Foto galerija
Info
Knjiga utisaka
Mapa sajta
Prijava
Pretraga
Kontakti

Arhiva vesti
Valjevo: Četvoro otrovano gljivama Štampaj E-pošta

17. oktobar 2008. | 17:41 | Izvor: Beta

Kako je rekla načelnica tog odeljenja Snežana Arsenijević, troje pacijenata, od kojih su dvoje deca, imalo je "lakše trovanje", dok je jedan pacijent sa težim trovanjem prebačen na Vojnomedicinsku akademiju u Beograd. "Taj pacijent je takođe dobro, njegov oporavak je uspešan, pa će biti otpušten na kućno lečenje", rekla je doktorka.
Prema njenim rečima, trovanja gljivama u valjevskom kraju, u ovoj i prošloj godini, bilo je značajno manje nego prethodnih godina, kada su se pacijenti sa karakterističnim simptomima "javljali gotovo svakodnevno".
Snežana Arsenijević je pretpostavila da su na to najverovatnije uticali klimatski uslovi jer za vreme velikih vrućina i suša nema mnogo pečuraka. 
 
Dani gljiva na valjevskim planinama 2008 Štampaj E-pošta
DOBRO DOSLI NA MANIFESTACIJU
"DANI GLJIVA NA VALJEVSKIM PLANINAMA
"DIVČIBARE – 2008
HOTEL MALJEN
4 i 5 OKTOBRA 2008 GODINE.
Pogledajte program manifestacije.
   
Detaljnije...
 
I evo nas u novom ruhu Štampaj E-pošta
Kao što rekosmo i na početku, Gljivarsko društvo Valjevo je konačno dobilo novi sajt. Sve ovo što vidite je plod dugog i mukotrpnog rada na samoj organizaciji sajta a i na ubacivanju sadržaja na isti. Ovom prilikom hteli bismo da se zahvalimo svim ljudima iz sveta gljiva koji su nam pružili neophodnu pomoć a to su pre svega Mirjana Davidović, Ilija Dimitrijević, Bojana Miladinović i svi aktivisti gljivarskog društva. Svima njima hvala na pomoći a svim posetiocima želimo lep provod na stranicam sajta. A svega ovoga ne bi bilo da se pri ruci nije našao i webmaster jednog od najpopularnijih sajtova u gradu Valjevu Dušan Perić, i njemu veliko hvala za svu pomoć pruženu u izradi sajta.
Do skorog viđenja uživajte.

 

 

Gljive
O gljivama
Zaštićene gljive
Jestive gljive
Lekovite gljive
Otrovne gljive
Jela od gljiva
Foto galerija
ANKETA
Da li ste zadovoljni ovogodišnjim Danima gljiva
 
Vesti
Kako saznajemo u Valjevskom zdravstvenom centru u proteklih nedelju dana nije bilo trovanja gljivama.
 
Dragi posetioci, molimo vas da se, radi vaše bezbednosti, pri svojim determinacijama gljiva koje ste pronašli u prirodi, ne rukovodite samo opisima i slikama koje na sajtu možete pronaći. Pre nego što zaključite koju i kakvu gljivu ste pronašli, dakle, da li je ona jestiva ili ne, uključite se u rad nekog od gljivarskih društava kojih ima u gradovima širom Srbije i gde ćete dobiti odgovarajuću informaciju.
Za sada su to: Beograd (dva gljivarska društva), Valjevo, Banja Koviljača, Sremska Mitrovica, Novi Sad, Kragujevac, Lazarevac, Vrnjačka banja, Kruševac.
 
   
   
2008 © donewell